Vafle jogurtové pikantní
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 120 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 150 g Máslo arašídové
 - 100 g Dýňová semínka
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 0.04 dl Olej slunečnicový
 - 5 dl Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 544 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 67.1 mg
 - Draslík 683.7 mg
 - Vláknina 9275.9 mg
 - Vitamín A 9275.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku s kypřicím práškem, solí, pepřem a mletou paprikou prosejeme do misky, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme jogurt. Šlehačem všechny suroviny v misce vyšleháme do hladkého těsta. Potom vsypeme dýňová semínka, vařečkou zamícháme, misku s těstem přikryjeme a na 10 minut necháme odležet.
 - 
                                2
Formu na pečení vaflí mírně vymažeme olejem, rozpálíme, nalijeme přiměřeně těsta, vafli opékáme do zlatova. V pečení pokračujeme, než spotřebujeme všechno těsto v misce. Připravené vafle udržujeme teplé.
 - 
                                3
Podle porcí je rozdělíme na talíře, na každou položíme lžíci teplého arašídového másla, na máslo rozdrobený sýr a podáváme.