Řeznický tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1681 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 105.8 mg
 - Draslík 660.7 mg
 - Vláknina 7496 mg
 - Vitamín A 7496 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na tuku z ní osmahneme cibuli nadrobno, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a papriku, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme maso nakrájené na nudličky a orestujeme. Přidáme protlak, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme asi 40 minut. Podléváme střídavě vínem a vodou pokaždé, když se šťáva vydusí. Když je maso měkké dochutíme solí a pepřem a přidáme na nudličky nakrájené nakládané okurky a prohřejeme.