Smažený fogoš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2122 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 202 g
 - Sodík 120 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 112 mg
 - Draslík 168.5 mg
 - Vláknina 13928 mg
 - Vitamín A 13928 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchané a šupin zbavené candáty omyjeme, osušíme a po stranách uděláme příčné zářezy. Ze všech stran osolíme a necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Mouku smícháme se sladkou paprikou, ryby v ní obalíme a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Přitom je obloukovitě ohneme, aby se otevřely zářezy.
 - 
                                3
Upečené položíme na mísu, dozdobíme plátky citronu a podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami.