Srbské ražniči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 30 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 83.3 mg
- Draslík 462.6 mg
- Vláknina 1413 mg
- Vitamín A 1413 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu nebo panenskou svíčkovou opláchneme a nakrájíme přes vlákno 4 stejné plátky. Mírně je naklepeme a napícháme s plátky slaniny a cibule na jehly nebo špejle. Osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
-
2
Do výpeku přidáme lečo a krátce povaříme.
-
3
Nakonec ražniči podlijeme výpekem s lečem a ihned podáváme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 20.08.2015 20:47:09
Moc dobré jídlo, které můžu doporučit. Použila jsem vepřovou krkovici, oproti receptu trochu více slaniny a jednou tolik leča, které jsem malinko zahustila. Jako přílohu jsem měla na páře vařené brambory ve slupce. Pokud je lečo kyselejší, přidávám malinkou špetičku cukru.
Odpovědět