Vepřové maso s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 50 g Šunka dušená
  • 1500 g Vepřové maso libové
  • 60 g Olivy černé
  • 200 ml Voda pitná
  • 180 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 222.6 mg
  • Draslík 252.6 mg
  • Vláknina 3251 mg
  • Vitamín A 3251 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6325.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libové vepřové maso nakrájíme na 1,2 cm silné plátky. Sůl, pepř a mouku smícháme a ve směsi obalíme maso.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran. Dáme jej na talíř. Do výpeku přidáme cibuli, nakrájenou na tenké plátky, a na mírném ohni opékáme asi 5 minut, dokud nezměkne. Nesmí zhnědnout! Přidáme nakrájená rajčata, víno, vývar a přivedeme k varu.

  • 3

    Maso vrátíme na pánev, zakryjeme a vaříme na mírném ohni asi 40 minut, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podléváme šťávou z rajčat.

  • 4

    Mezitím uvařené vajíčko na tvrdo překrojíme napůl a vydlabeme žloutek. Bílek nakrájíme na nudličky. Pět minut před koncem vaření přidáme do omáčky nastrouhanou šunku, na plátky nasekané olivy a petrželku.

  • 5

    Plátky masa upravíme na talíře a zalijeme omáčkou. Žloutky propasírujeme a ozdobíme jimi povrch pokrmu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu