Bosenské kuřecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Brambory vařené
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 807 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 121.2 mg
  • Draslík 1148.6 mg
  • Vláknina 6168 mg
  • Vitamín A 6168 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme a po obou stranách opečeme na másle.

  • 2

    Do 4 zapékacích mističek urovnáme vždy vrstvu vařených, nakrájených brambor, položíme na ně kuřecí řízek a poklademe plátkem sýru. Vše zalijeme jogurtem, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Komentáře k receptu