Valonské kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 14 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 7 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 3 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 1243.5 mg
  • Vláknina 13477.8 mg
  • Vitamín A 13477.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 162.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti a po obvodu nařízneme. Kotlety naklepeme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a přendáme na nahřátou mísu.

  • 2

    Na zbylém sádle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova, vmícháme hladkou mouku a znovu osmahneme. Podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Vložíme zpět kotlety a zvolna dusíme doměkka.

  • 3

    V osolené vodě uvaříme očištěnou petržel a nakrájíme ji na plátky. Osmahneme je na rozehřátém másle a přidáme do hotového pokrmu.

  • 4

    Podáváme se špagetami, které před podáváním nakrájíme.

Komentáře k receptu