Polévka s hovězím masem a bramborami
Suroviny
- 230 g Hovězí maso zadní
 - 230 g Brambory
 - 20 g Petržel kudrnka
 - 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 900 ml Hovězí vývar základní
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Pórek
 - 3 ks Bobkový list
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 741 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 33.4 mg
 - Draslík 883.2 mg
 - Vláknina 16829.5 mg
 - Vitamín A 16829.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.1 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném rostlinném oleji restujeme přibližně 5 minut hovězí maso nakrájené na nudličky. Nezapomeneme míchat, aby se maso nepřichytilo na dno hrnce.
 - 
                                2
Přidáme rozpůlené brambory, kolečka pórku, kostičky mrkve a celeru. Vše opékáme, pokud je potřeba, podlijeme troškou hovězího vývaru. Po dalších 5 minutách dolijeme zbytek hovězího vývaru a přivedeme k varu.
 - 
                                3
Jakmile polévka začne vřít, přiklopíme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Nyní přidáme malé kukuřičky. Několik lístků bobkového listu, petržele, tymián vložíme do polévky v sítku na koření, podobné tomu čajovému, jen větší. Na konci vaření ho snadněji dostaneme ven.
 - 
                                4
Polévku necháme provařit dalších 20 minut. Jakmile je zelenina měkká, vyndáme sítko s kořením, vmícháme 2 lžíce suchého sherry, sůl a pepř.
 - 
                                5
Podáváme v nahřátých miskách ozdobené čerstvou petrželkou.