Uzená treska s rýží
Suroviny
- 450 g Filé z aljašské tresky
 - 175 g Rýže Basmati
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 302.3 mg
 - Draslík 209.8 mg
 - Vláknina 4604.5 mg
 - Vitamín A 4604.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s rozehřátým olejem opékáme 10 minut dozlatova cibuli, přidáme česnek, půl minuty opékáme, potom vmícháme kmín, kurkumu, mletý koriandr a ještě půl minuty zahříváme, aby koření začalo vonět. Přidáme rýži a důkladně promícháme.
 - 
                                2
Vroucí vodou přelijeme plátky z uzené tresky, necháme 10 minut stát, rybu vyjmeme, zbavíme kůže i kostí a rozebereme na kousky. Z vody, ve které se treska máčela, odměříme 350 ml, nalijeme do hrnce, zamícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme a na velmi slabém ohni dusíme 12-15 minut, aby se tekutina vstřebala a rýže změkla.
 - 
                                3
Mezitím vaříme 8 minut v osolené vodě vejce, vodu slijeme, vejce ochladíme studenou tekoucí vodou a odložíme.
 - 
                                4
K rýži opatrně přimícháme kousky ryby, petrželku, máslo, rozdělíme na talíře, navrch dáme vejce nakrájené podélně na čtvrtky, ozdobíme klínky citronu a servírujeme.