Osso bucco alla milenese
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 12 g Citronová kůra
 - 500 g Telecí nožičky
 - 24 g Petržel kudrnka
 - 60 ml Olej olivový
 - 250 ml Víno bílé
 - 125 ml Voda pitná
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 172 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 111.8 mg
 - Draslík 524.8 mg
 - Vláknina 4180.4 mg
 - Vitamín A 4180.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí nožičky pokrájíme na plátky cca 4 cm silné, omotáme kolem dokola provázkem. Poprášíme moukou smíchanou s trochou soli a pepře.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, olej a přidáme česnek. Poté vložíme maso a opékáme 15 minut. Vše zalijeme vínem, přidáme bobkový list, nové koření a skořice. Pánev zakryjeme a vaříme na mírném plameni 15 minut.
 - 
                                3
Poté přilijeme 125 ml vody a necháme opět vařit 55 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Hotové maso vyndáme na talíř, odebereme česnek a bobkový list.
 - 
                                4
Do omáčky po masu vmícháme citrónovou kůru, petrželku a 1 stroužek nasekaného česneku. Vše osolíme a opepříme a necháme 2 minuty povařit do zhoustnutí.
 - 
                                5
Do pánve k omáčce vrátíme maso, necháme prohřát a ihned servírujeme zdobené dílky citrónu.