Pilaf z úhoře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1465 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 102 g
 - Cholesterol 300 mg
 - Draslík 115.7 mg
 - Vláknina 7300.5 mg
 - Vitamín A 7300.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvého úhoře stáhneme, vykucháme, odřežeme hlavu, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rýži dobře propereme a scedíme.
 - 
                                2
Do olejem vymazaného pekáče poskládáme kousky úhoře, vysypeme na něj rýži a rozprostřeme ji tak, aby byla i mezi kousky masa.
 - 
                                3
Osolíme a přilijeme vodu(Na jeden díl rýže připadnou 2 díly vody).
 - 
                                4
Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pilaf ke konci pečení opepříme.
 - 
                                5
Upečený pilaf musí být šťavnatý a servírujeme ho s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.