Malidžano-lilkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 758 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 44.5 mg
 - Draslík 692.8 mg
 - Vláknina 19056.2 mg
 - Vitamín A 19056.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky omyjeme, osušíme, celé položíme na plech a upečeme je nasucho v troubě při 185°C. Upečené lilky mají až černou barvu.
 - 
                                2
Mírně vychladlé lilky sloupneme a v míse je rozmačkáme vidličkou.
 - 
                                3
Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný balkánský sýr, rozsekané vlašské ořechy, vše promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
V pánvičce rozehřejeme olej na vysokou teplotu a postupně ho vmícháme k lilkům.
 - 
                                5
Salát podáváme ozdobený nakrájenými kolečky rajčat.