Penne s fazolovým pyré
Suroviny
- 200 g Fazole bílé
 - 200 g Těstoviny Penne
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 0.5 šálek Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 387 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 933.5 mg
 - Vláknina 15476.2 mg
 - Vitamín A 15476.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 140°C.
 - 
                                2
Do mixéru dáme fazole, česnek nasekaný na kousky a petrželku a vše rozmixujeme dohladka. Během mixování pomalu přidáváme olej a worcester. Chceme-li, aby měla omáčka konzistenci smetany, přidáme také trochu tekutiny z fazolí. Směs okořeníme solí a pepřem a v zapékací míse dáme do horké trouby krátce zapéct na dobu, kdy se vaří těstoviny.
 - 
                                3
V osolené vodě uvaříme těstoviny a po scezení je vložíme do misky s fazolovou směsí. Řádně promícháme.
 - 
                                4
Posypeme bazalkou a podáváme s parmezánem.