Vepřové panenky se zeleninovou kaší
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 400 g Brokolice
 - 500 g Vepřová panenka
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 400 g Mrkev kořen
 - 1000 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 260 g
 - Sodík 1721 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 95.3 mg
 - Draslík 1871.5 mg
 - Vláknina 23940.9 mg
 - Vitamín A 23940.9 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.1 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěnou brokolici rozebereme na růžičky. Každý druh zeleniny uvaříme zvlášť ve vývaru doměkka. Zeleninovou kaši osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, vmícháme do ní nastrouhaný sýr.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na plátky, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Osolíme a vyjmeme.
 - 
                                3
Očištěný, na kolečka nakrájený pórek osmahneme ve výpeku.
 - 
                                4
Opečené panenky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, pokryjeme nočky z kaše, posypeme pórkem. Navrch poklademe vločkami másla.
 - 
                                5
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.