Thajská polévka s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 9680 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 1076.2 mg
 - Vláknina 9560 mg
 - Vitamín A 9560 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.5 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýžové nudle uvaříme podle návodu, scedíme a odstavíme.
 - 
                                2
Mezitím ve větším hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, přisypeme nadrcenou citronelu, chilli papričku, zázvor, papedu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a vaříme dalších 5 minut. Vmícháme kokosové mléko, thajskou rybí omáčku (nam pla) a limetkovou šťávu a vaříme dalších 5 minut. Vyjmeme citronelu, přidáme klíčky mungo a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Povaříme ještě asi 2 minuty, do misek nandáme porce rýžových nudlí a zalijeme vroucí polévkou.