Olivovo-rajčatový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 466.5 mg
 - Vláknina 12135.4 mg
 - Vitamín A 12135.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata nařízneme a přelijeme horkou vodou. Oloupeme, zbavíme zbytků po stopkách a nakrájíme na kostky. Dužinu jemně umixujeme a do pyré prolisujeme česnek. Přidáme olej, strouhanku a výrazně ochutíme solí a pepřem. Vymačkáme šťávu z citrónů a společně s tymiánem vmícháme. Olivy vypeckujeme a drobně nasekáme. Společně s petrželí vmícháme do dipu.