Námořnická polévka
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
 - 10 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 10 g Nové koření mleté
 - 50 g Šalotka
 - 20 g Šalvěj čerstvá
 - 500 g Mořské plody mix
 - 500 g Filé z mořského jazyka
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 100 ml Olej olivový
 - 1 ks Bobkový list
 - 6 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar rybí
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1910 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 112.5 mg
 - Draslík 883.1 mg
 - Vláknina 6625.3 mg
 - Vitamín A 6625.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme olej a nakrájený česnek s cibulí orestujeme.
 - 
                                2
Šalvěj opereme, jemně posekáme a přidáme k cibuli
 - 
                                3
s česnekem. Dále přidáme bobkový list, nové koření, drcený pepř a mořskou sůl, citronovou šťávou a přidáme rozmrazené mořské plody.
 - 
                                4
Po 10 minutách dušení přilijeme rybí vývar. Omyjeme filety z mořské ryby, nakrájíme na kostky a přidáme do polévky.
 - 
                                5
Všechno necháme zvolna vařit asi 10 minut. Potom přidáme rozmrazené krevety a rajský protlak. Polévku zdobíme petrželkou.