Focaccia pugliese
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 980 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 439.9 mg
 - Vláknina 14239.5 mg
 - Vitamín A 14239.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Rozmarýn nasekáme nahrubo.
 - 
                                2
Mouku smícháme se solí a droždím, postupně vpracujeme vodu a 10 ml oleje. Dle potřeby těsto zvláčníme troškou vody. Dobře propracujeme a necháme kynout 60 minut na teplém místě. Z vykynutého těsta vytvarujeme dvě stejně velké placky, ty přendáme na papírem vyložený plech, posypeme rozmarýnem, bramborami a pokapeme olivovým olejem. Opět necháme 1 hodinu kynout, potom upečeme při 230 °C. Doba pečení je přibližně 30 minut. Servírujeme vychladlé.