Uzený bůček pečený se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 2259 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 70.5 mg
 - Draslík 1407.3 mg
 - Vláknina 25033.1 mg
 - Vitamín A 25033.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 183 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Maso nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo.
 - 
                                2
Maso na sádle v pekáči orestujeme, přidáme okapané zelí, sůl, pepř, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Občas promícháme, je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, odklopíme poklici a maso dopečeme.
 - 
                                3
Když se šťáva vypeče, zasypeme maso sýrem a bez poklice necháme zapéct.