Těstoviny s houbami a chřestem
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
 - 225 g Chřest bílý
 - 550 g Těstoviny konzumní
 - 350 g Houby čerstvé
 - 150 g Sýr Čedar
 - 0.2 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
 - Sacharidy 112 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 339 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 591.7 mg
 - Vláknina 8434.3 mg
 - Vitamín A 8434.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě podle návodu. Chřest oloupeme a odkrojíme hlavičky výhonků. Vaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Když je chřest skoro měkký, přidáme k němu ukrojené hlavičky a dál už vaříme jen asi 1 minutu.
 - 
                                2
Česnek a houby narájíme na plátky. V hrnci na oleji orestujeme česnek s houbami, přidáme 4 lžíce chřestového vývaru, pepř, tymián
 - 
                                3
a pod pokličkou vaříme asi 2 minuty.
 - 
                                4
Potom do vývaru přidáme vařené těstoviny, chřest a většinu sýru. Vše promícháme a prohřejeme.
 - 
                                5
Před podáváním posypeme zbytkem sýra a podáváme horké.