Polévka z tomatového pesta se sladkými bramborami a rozmarýnem
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Brambory sladké (Batáty)
 - 1 ks Brambory
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Pesto
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 667 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 285.9 mg
 - Vláknina 5416.5 mg
 - Vitamín A 5416.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme, prolisujeme, cibuli, mrkev, sladké brambory a bramboru oloupeme, nadrobno pokrájíme, rozmarýn posekáme na jemno.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, snížíme příkon tepla, vložíme česnek, cibuli, část rozmarýnu a restujeme do měkka 3 - 5 minut. K orestované směsi přidáme tomatové pesto, zahříváme 1 minutu, potom přidáme mrkev, sladké brambory a bramboru, restujeme dalších 5 minut. Do nádoby vlijeme drůbeží vývar, osolíme, opepříme, uvedeme do varu a za středního příkonu tepla vaříme zakryté 30 - 40 minut, až zelenina změkne.
 - 
                                3
Hotovou polévku rozmixujeme, je-li příliš hustá, naředíme ji vývarem a přihřejeme. Před podáváním posypeme zbylou částí rozmarýnu.