Karbanátky ze špenátu a brambor
Suroviny
- 250 g Brambory
 - 50 g Strouhanka
 - 80 g Strouhanka
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 600 ml Voda pitná
 - 8.89 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 kg Špenát listový čerstvý
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 473 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 148.2 mg
 - Draslík 1444.5 mg
 - Vláknina 13456.1 mg
 - Vitamín A 13456.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.8 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nastrouháme na jemno. Špenát očistíme, opereme, nakrájíme, osolíme, v rendlíku dusíme ve vlastní šťávě zhruba 10 minut. Poté ho přeložíme do mísy a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na jemno, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.
 - 
                                2
Poté přidáme ke špenátu brambory, rozšlehaná vejce, cibuli, nať, strouhanku, sůl, pepř a dobře propracujeme. Z utvořené hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.