Karbanátky z brambor a uzeného masa
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 150 g Strouhanka
 - 300 g Vepřová uzená plec
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 4 g Sádlo vepřové škvařené
 - 16.66 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.8 l Voda pitná
 - 1 kg Brambory
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1010 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 429.4 mg
 - Draslík 998.7 mg
 - Vláknina 12544 mg
 - Vitamín A 12544 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Maso a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Maso s cibulí osmažíme na sádle dozlatova a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a v míse promícháme s vejci, žloutky, solí, česnekem a s osmaženou směsí masa s cibulí. Směs dobře promícháme a mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
 - 
                                4
Smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova. Před podáváním necháme z karbanátků na ubrousku vsáknout tuk.