Smažená zelenina s hlívou a zázvorem
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 300 g Hlíva ústřičná
 - 400 g Rýže loupaná
 - 10 g Zázvor celý
 - 15 ml Olej olivový
 - 2030 ml Voda pitná
 - 30 ml Omáčka kecap manis
 - 1 ks Brokolice
 - 1 ks Zelí čínské
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 99 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 825.6 mg
 - Vláknina 16503.8 mg
 - Vitamín A 16503.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 147.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na tenká kolečka. Zelí rozdělíme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Čínskou brokolici rozdělíme na jednotlivé stonky a rozkrojíme napůl. Hlívu pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme, vsypeme sezamová semínka a pražíme 2 minuty. Semínka vysypeme z pánve do mističky. Do pánve vlijeme olej na kterém osmažíme cibuli, česnek a zázvor po dobu 2 minut. Vmícháme zelí, brokolici, hlívu, omáčku kecap manis a 30 ml vody. Upravujeme další 3 minuty, osolíme a opepříme, poté zeleninu rozdělíme na talíře a servírujeme společně s vařenou rýží.