Plněné paprikové lusky
Suroviny
- 150 g Cibule
- 2 g Divoké koření celé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Hovězí maso přední
- 500 g Vepřový ořez
- 30 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Strouhanka
- 1000 g Paprikové lusky čerstvé
- 120 g Tuk
- 100 g Zelenina kořenová
- 30 g Cukr krupice
- 80 g Vejce slepičí
- 300 g Protlak rajčatový
- 1200 ml Voda pitná
- 50 ml Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1323 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 92.7 mg
- Draslík 513.7 mg
- Vláknina 2073 mg
- Vitamín A 2073 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Do masa přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, strouhanku, polovinu dávky cibule nakrájené najemno a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
-
2
Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen.
-
3
Připravenou masovou směsí papriky naplníme.
-
4
Na části tuku mírně osmahneme na plátky nakrájenou zbylou cibuli a zeleninu, přidáme koření, zastříkneme octem, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Uvedeme do varu.
-
5
Do vařícího základu narovnáme papriky naplněné masovou směsí a dusíme zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.
-
6
Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme zbylou dávkou vody a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
7
Před koncem varu omáčku přisladíme, podle chuti dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.