Plněné paprikové lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 2 g Divoké koření celé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Hovězí maso přední
  • 500 g Vepřový ořez
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 1000 g Paprikové lusky čerstvé
  • 120 g Tuk
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 30 g Cukr krupice
  • 80 g Vejce slepičí
  • 300 g Protlak rajčatový
  • 1200 ml Voda pitná
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1323 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 92.7 mg
  • Draslík 513.7 mg
  • Vláknina 2073 mg
  • Vitamín A 2073 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Do masa přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, strouhanku, polovinu dávky cibule nakrájené najemno a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.

  • 2

    Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen.

  • 3

    Připravenou masovou směsí papriky naplníme.

  • 4

    Na části tuku mírně osmahneme na plátky nakrájenou zbylou cibuli a zeleninu, přidáme koření, zastříkneme octem, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Uvedeme do varu.

  • 5

    Do vařícího základu narovnáme papriky naplněné masovou směsí a dusíme zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.

  • 6

    Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme zbylou dávkou vody a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 7

    Před koncem varu omáčku přisladíme, podle chuti dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu