Perníková buchta
Suroviny
- 450 g Mouka polohrubá
 - 300 g Cukr krupice
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1.5 ks Kypřicí prášek do perníku
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 9 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 1 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 56.6 mg
 - Draslík 66.4 mg
 - Vláknina 3441.6 mg
 - Vitamín A 3441.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme všechny suroviny - mléko použijeme teplé. Vymícháme vláčné těsto.
 - 
                                2
Těsto vlijeme na plech vymazaný tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut.