Salát z fazolí s vejcem
Suroviny
- 100 g Fazole bílé sterilované
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Extra panenský olivový olej citrónový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 387687 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 1079.5 mg
 - Vláknina 18300 mg
 - Vitamín A 18300 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.1 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natrvrdo a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Cibuli i papriku nakrájíme na kousky a smícháme se scezenými fazolemi. Přidáme nasekanou petrželku, citronovou šťávu, olivový olej, kmín a osolíme a opepříme podle chuti.
 - 
                                3
Nakonec ještě ozdobíme vejcem nakrájeným na kolečka.