Barevné velikonoční sušenky
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Cukr krupice
 - 75 g Cukr moučkový
 - 200 g Cukr moučka
 - 75 g Sušené mléko polotučné
 - 50 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Tresť mandlová
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Potravinářská barva
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 73.1 mg
 - Draslík 16.8 mg
 - Vláknina 2528 mg
 - Vitamín A 2528 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo s cukrem utřeme do pěny, zašleháme mandlové aroma a vejce. Nakonec přidáme mouku.
 - 
                                2
Těsto rozdělíme do dvou mikrotenových sáčků a dáme na hodinu chladit do lednice.
 - 
                                3
Vychlazené těsto vyválíme (nejlépe mezi dvěma pečícími papíry) na placku silnou asi 3mm a dáme na půl hodiny do lednice.
 - 
                                4
Troubu si předehřejeme na 175° a z placky vykrájíme různé velikonoční tvary.
 - 
                                5
Pečeme 15 minut.
 - 
                                6
Na hmotu vše smícháme v míse a hněteme, než se vytvoří kompaktní hmota. Tu obarvíme na různé barvy.
 - 
                                7
Na sporáku perfektně rozpustíme cukr ve vodě, aby vznikl sirup.
 - 
                                8
Z hmoty vykrájíme stejné tvary, jako jsou sušenky.
 - 
                                9
Každou sušenku lehce potřeme sirupem a přilepíme hmotu.