Zapečené makarony s brokolicí
Suroviny
- 500 g Brokolice
 - 500 g Rajčata
 - 500 g Špagety, Makarony
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 300 g Hrášek mražený
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Sůl
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
 - Sacharidy 131 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 97458 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 129 g
 - Cholesterol 20.8 mg
 - Draslík 1326.7 mg
 - Vláknina 31250 mg
 - Vitamín A 31250 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 144.6 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makarony uvaříme dle návodu. Scedíme je a necháme okapat.
 - 
                                2
Brokolici rozebereme na růžičky, povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, scedíme a prolijeme studenou vodou. Necháme okapat. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme. Cibuli nadrobno pokrájíme. Předehřejeme si troubu na 220 stupňů Celsia.
 - 
                                3
Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli, poprášíme sambalem oelekem, přidáme makarony a promícháme. Společně s brokolicí, rajčaty a hráškem narovnáme do vymaštěné zapékací mísy.
 - 
                                4
Vejce rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme a nalijeme na makarony. Zasypeme parmezánem a zapékáme 20 - 25 minut.