Bratříčkova polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 230.7 mg
 - Vláknina 13387.7 mg
 - Vitamín A 13387.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přes noc namočíme hrách, čočku a fazole do studené vody.
 - 
                                2
Druhý den je v této vodě uvaříme.
 - 
                                3
Před dovařením přidáme čistou nastrouhanou zeleninu, jíšku, ochutíme majoránkou, osolíme a necháme dovařit. Lze přisypat i uvařené kroupy. K lepší chuti můžeme přidat česnek.
 - 
                                4
Jíšku si připravíme ze sádla a mouky.