Kuskus s tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuskus
  • 200 g Lilek
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Tykev
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cuketa
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 965.4 mg
  • Vláknina 24848.2 mg
  • Vitamín A 24848.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuskus zalijeme vroucí osolenou vodou a necháme asi 5 minut stát. Slijeme a udržujeme na teplém místě.

  • 2

    Cukety, rajčata, lilky, zelí a fazole omyjeme, osušíme. Omytá rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na kousky, lilek a dužinu z tykve nakrájíme na kostičky, zelí na proužky a fazole překrojíme na poloviny.

  • 3

    Oloupaný, nasekaný česnek a chilli papričku osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme tykev, fazole a zelí a vše dusíme 4 minuty. Zeleninu přelijeme vývarem se špetkou šafránu, přidáme rajčata s hráškem a dusíme dalších 5 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Kuskus se zeleninou upravíme na talíře a ozdobíme snítkami koriandru.

Komentáře k receptu