Ibišek s kukuřičnou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kukuřičná krupice T 600
  • 350 g Rajčata
  • 350 g Okra - Ibišek jedlý
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 554.5 mg
  • Vláknina 13514.8 mg
  • Vitamín A 13514.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lusky ibišku omyjeme a odstraníme jemné chloupky. Odřízneme stopky a lusky pokrájíme na kousky. 1/2l vody se sodou přivedeme k varu a ibišek v ní povaříme cca 20min.

  • 2

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, zbavíme jadérek a najemno nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme.

  • 3

    Rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli cca 5min dozlatova. Přidáme rajčata, ibišek i s vodou v níž se vařil. Ochutíme solí, pepřem a za stálého míchání podusíme cca 15min.

  • 4

    Na kukuřičnou kaši zahřejeme 900ml vody, osolíme a nasypeme krupici. Za stálého míchání přivedeme k varu, zmírníme oheň na minimum a dále mícháme. Když se kaše přestane vařit, necháme ji nezakrytou dojít cca 20-30min. Mezitím občas promícháme. Rozdělíme na talíře a podáváme s ibiškem.

Komentáře k receptu