Kuskus jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Jehněčí maso
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Kuskus
  • 425 g Cizrna
  • 0.47 kávová lžička Olej olivový
  • 3 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Harissa pasta
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 71.4 mg
  • Draslík 450.6 mg
  • Vláknina 18937.2 mg
  • Vitamín A 18937.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 833.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citronovou šťávu promícháme s pokrájenou cibulí a dáme do pánve, přidáme šafrán, skořici, med a pokrájenou papriku. Přilijeme vývar a vše přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 5 minut.

  • 2

    V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájené jehněčí maso. Maso poté vyndáme a dáme do pánve s cibulí a paprikou. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata, cizrnu a pastu harisa. Promícháme a přivedeme k varu, vaříme 20 minut bez pokličky.

  • 3

    Do vody dáme nabobtnat kuskus dle návodu. Poté vložíme do cedníku vyloženého plátnem a uvaříme nad velkým hrncem vařící vody v páře pod pokličkou.

  • 4

    Kuskus dáme na servírovací mísu, posypeme skořicí. Kuskus přelijeme hotovým pokrmem.

Komentáře k receptu