Zelenina s cizrnou a kuskusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Petržel - nať
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Kuskus
  • 400 g Dýně
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 3.5 kávová lžička Koření Orientální
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 920.2 mg
  • Vláknina 28576.5 mg
  • Vitamín A 28576.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve ve větším hrnci na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji zvolna 3 minuty restujeme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, marocké koření, celou skořici a následně 1-2 minuty ještě restujeme.

  • 2

    Přilejeme zeleninový vývar, přidáme kousky konzervovaných rajčat, kostky (2x2 cm)oloupané a nakrájené dýně, nejlépe odrůdu butternut, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 5 minut. Zamícháme kostky (2x2 cm) z malého lilku, velkou rozpůlenou cuketu nakrájenou na plátky a na mírném ohni vaříme ještě 10 minut. Je-li směs suchá, přilejeme zeleninový vývar.

  • 3

    Přimícháme konzervovanou cizrnu, petrželovou nať, sůl a pepř.

  • 4

    Kuskus připravíme podle návodu a podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu