Karbanátky z jehněčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 15 g Petržel - nať
  • 60 g Strouhanka
  • 20 g Citronová kůra
  • 300 g Kuskus
  • 800 g Jehněčí maso mleté
  • 4 ml Olej olivový
  • 380 ml Voda pitná
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 2 kávová lžička Koření ras el hanout
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 951 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 207.3 mg
  • Draslík 664.3 mg
  • Vláknina 12067.8 mg
  • Vitamín A 12067.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuskus zalijeme vroucí vodou a přiklopený necháme bobtnat.

  • 2

    Maso smícháme s nasekanou cibulí, citronovou kůrou, sekanou petrželí, kořením ras el hanout, protlakem, vejcem, solí a pepřem. Dobře propracujeme a vytvarujeme 12 karbanátků.

  • 3

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm dozlatova karbanátky.

  • 4

    Servírujeme s kuskusem.

Komentáře k receptu