Kuřecí kousky s celerovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 5 g Cukr krupice
  • 250 g Cibulka jarní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 325.3 mg
  • Draslík 1251.7 mg
  • Vláknina 13539.8 mg
  • Vitamín A 13539.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Maso slijeme přes síto a necháme vychladnout.

  • 2

    Celer omyjeme a okrájíme, natrouháme na jemno. Jemně nastrouháme i zelí. Cibulky s natí opláchneme a pokrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, pak pod studenou vodou zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky.

  • 3

    Celer, zelí i cibulky dáme do mísy, podle chuti opepříme, osolíme a promícháme. Poté přisypeme vychladlé kuřecí kousky a opět promícháme.

  • 4

    V misce metlou smícháme vinný ocet, olej a cukr, zálivku nalijeme k salátu, znova dobře promícháme.

  • 5

    Salát nakládáme na servírovací talíře, obložíme rozkrájenými vařenými vejci, dáme vychladit a studený podáváme.

Komentáře k receptu