Zmrzlina s mexickou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 237.8 mg
 - Draslík 41.3 mg
 - Vláknina 34 mg
 - Vitamín A 34 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 310.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce ušleháme mixérem nebo šlehačem do husté pěny, postupně zašleháme cukr.
 - 
                                2
Čokoládu rozpustíme v hrnci se silným dnem, přidáme k vaječné směsi a prošleháme. Přilijeme smetanu, pak po částech mléko. Zchladíme a ve zmrzlinovém strojku zpracujeme, až bude hustá. Nemáme-li strojek, pak směs několik hodin mrazíme v mrazáku, promícháme a znovu mrazíme.
 - 
                                3
Podáváme posypané čokoládovými hoblinkami.