Čerstvá kukuřice se sladkými bramborami
Suroviny
- 600 g Brambory sladké (Batáty)
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 4 ks Kukuřice
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tabasco
 - 0.125 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Sirup javorový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 240 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 12.6 mg
 - Draslík 604.8 mg
 - Vláknina 8535.8 mg
 - Vitamín A 8535.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kukuřice odstraníme listy, vlákna a poté klasy blanšírujeme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Zprudka zchladíme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na proužky. Papriky očistíme a nasekáme. Rozpálíme máslo a zlehka na něm opečeme brambory ze všech stran. Přidáme cibuli, papriky a kukuřici, krátce orestujeme. Podlijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a zázvorem. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni cca 15 minut podusíme.
 - 
                                3
Poté vmícháme javorový sirup, citronovou šťávu a tabasco. Dle chuti dosolíme a podáváme.