Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
 - 400 g Chipsy bramborové solené
 - 40 g Solamyl - bramborový škrob
 - 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 120 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
 - Sacharidy 123 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 223 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 121.3 mg
 - Draslík 1814.8 mg
 - Vláknina 12255.1 mg
 - Vitamín A 12255.1 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse rozšleháme v pivu vejce, sůl, pepř, mouku s kypřícím práškem a solamyl. Vyšleháme hladké těsto, v kterém obalujeme porce rybího filé. Smažíme ve fritovacím hrnci. Po usmažení necháme filé na ubrousku, aby se odsál nadbytečný tuk.
 - 
                                2
Filé podáváme s bramborovými lupínky.