Filé po brazilsku
Suroviny
- 1200 g Filé z aljašské tresky
 - 20 ml Olej sójový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 ks Limetka
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 368.1 mg
 - Vláknina 6744.5 mg
 - Vitamín A 6744.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný česnek a koriandr nadrobno nasekáme a smícháme s limetkovou šťávou, solí a pepřem. Směsí potřeme omyté a osušené porce filé uvnitř i na povrchu. Filé zabalíme do fólie a necháme rozležet asi 2 hodiny.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli, rajčata a feferonku jemně nakrájíme, opečeme na olivovém oleji a chvíli podusíme. Vmícháme nasekanou petrželku a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Porce filé smažíme na oleji po každé straně asi 8 minut. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky limetky.