Černé fazole s hovězím masem a sázenými vejci
Suroviny
- 250 g Rýže loupaná
 - 100 g Slanina vepřová
 - 500 g Hovězí maso zadní
 - 200 g Fazole černé
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 4 ks Banány
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Hřebíček
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1211 kcal
 - Sacharidy 135 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 425 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 135 g
 - Cholesterol 358.8 mg
 - Draslík 1733.3 mg
 - Vláknina 31894.1 mg
 - Vitamín A 31894.1 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole přebereme a necháme přes noc namáčet ve studené vodě.
 - 
                                2
Maso nakrájíme na větší kousky, tuk a šlachy odstraníme. Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme solí, celým pepřem, přidáme hřebíček a bobkový list. Přivedeme k varu, zakryjeme a na slabém ohni vaříme 2 hodiny.
 - 
                                3
V polovine vaření scedíme fazole, zalijeme je 400 ml čerstvé vody, přidáme k nim nahrubo nasekané 2 stroužky česneku a kousky slaniny. Pod pokličkou dusíme 90 minut. Po 1 hodině vaření je osolíme.
 - 
                                4
Mezitím vyjmeme maso z vývaru, necháme vychladnout a najemno ho roztrháme. Oloupeme cibuli a zbytek česneku, nakrájíme najemno a na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, dochutíme chilli a koriandrem a za stálého míchání restujeme ještě 10 minut. Poté odstavíme.
 - 
                                5
Rýži zalijeme 1/2 l vody, osolíme, přivedeme k varu a zakrytou zvolna dusíme cca 15 minut. Banány oloupeme, nakrájíme na plátky a ve velké pánvi je na rozpuštěném másle osmažíme z obou stran cca
 - 
                                6
7 minut dohněda. Z vajec opečeme volská oka. Mezitím znovu ohřejeme maso.
 - 
                                7
Na talíře rozdělíme fazole, rýži, doplníme masem, banány a navrch položíme sázená vejce. Ihned podáváme.