Tuňák na koriandru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Tuňák obecný
  • 5 g Limetková kůra
  • 8 g Kmín mletý
  • 8 g Koriandr mletý
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Koriandr čerstvý
  • 15 ml Limetková šťáva
  • 21 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 868 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 725 mg
  • Vláknina 1943.5 mg
  • Vitamín A 1943.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného tuňáka nakrájíme na podkovy, limetkovou kůru nastrouháme, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme prolisovaný česnek, přidáme mletý koriandr, kůru z limetky, mletý kmín, sůl, pepř, zalijeme olejem, důkladně promícháme a touto směsí kousky tuňáka potřeme.

  • 2

    Pokapeme limetkovou šťávou, vložíme do pánve na rozehřátý olej a osmažíme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Porce na talířích posypeme lístky koriandru.

Komentáře k receptu