Tuňák na koriandru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 868 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 725 mg
- Vláknina 1943.5 mg
- Vitamín A 1943.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného tuňáka nakrájíme na podkovy, limetkovou kůru nastrouháme, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme prolisovaný česnek, přidáme mletý koriandr, kůru z limetky, mletý kmín, sůl, pepř, zalijeme olejem, důkladně promícháme a touto směsí kousky tuňáka potřeme.
-
2
Pokapeme limetkovou šťávou, vložíme do pánve na rozehřátý olej a osmažíme z obou stran dozlatova.
-
3
Porce na talířích posypeme lístky koriandru.