Hovězí filé v ústřicové omáčce
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
 - 350 g Fazolové klíčky
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 7 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 502 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 681.6 mg
 - Vláknina 5715.8 mg
 - Vitamín A 5715.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme 2 lžíce oleje, lžičku soli, pepř, sojovou omáčku, rýžové víno a škrob rozmíchaný ve vodě.
 - 
                                2
Maso nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé proužky, které marinujeme v připravené omáčce.
 - 
                                3
Cibulky očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričku očistíme a nasekáme.
 - 
                                4
Pánev wok rozpálíme, vlijeme 3 lžíce oleje, přidáme česnek, cibuli, papričku a vše promícháme. Přidáme nakrájené maso, asi minutu ho opékáme, vyjmeme a necháme v teple.
 - 
                                5
Do pánve dáme zbytek oleje, přidáme klíčky z fazolí mungo a za stálého míchání několik minut restujeme. Pak znovu přidáme maso, sůl, pepř a ústřicovou omáčku. Ihned podáváme.