Polévka z mořských plodů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 233.1 mg
 - Vláknina 2510.4 mg
 - Vitamín A 2510.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nakrájená rajčata a česnek utřený se solí. Přidáme 1400 ml vody, pepř, trochu fenyklu a šafránu, přilijeme víno a uvedeme k varu.
 - 
                                2
Mořské plody vhodíme do vařící vody a vaříme do změknutí.
 - 
                                3
Uvařené maso vložíme do připraveného vývaru, dochutíme dle potřeby solí. Podáváme posypané nakrájenou petrželkou.