Smažená rýže na malajský způsob
Suroviny
- 230 g Krevety tygří - loupané
 - 230 g Hrášek mražený
 - 230 g Vepřová pečeně
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 kávová lžička Chilli omáčka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 hrnek Rýže dlouhozrnná
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 418 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 149.6 mg
 - Draslík 253.1 mg
 - Vláknina 4580.2 mg
 - Vitamín A 4580.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozšleháme v misce vajíčko, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, přilijeme vajíčko a necháme 30 vteřin bez míchání na ohni. Omeletu srolujeme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme stranou na později.
 - 
                                2
Zbylý olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme nakrájenou cibuli se zázvorem, krevety zbavené ulit a vnitřností a česnek. Dvě minuty smažíme, nesmí se nám česnek připálit.
 - 
                                3
Přidáme mražený hrášek, jarní cibulku, sójovou omáčku, chilli omáčku a vepřové maso nakrájené na menší kousky. Promícháme a přidáme vařenou rýži, aby se vše prohřálo. Povaříme 8 minut.
 - 
                                4
Hotový pokrm podáváme ozdobený vajčenými nudličkami z omelety.