Bílý jogurt jako labne
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 955 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 65.3 mg
 - Vláknina 2604.2 mg
 - Vitamín A 2604.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Promícháme hustý bílý jogurt s 80 ml olivového oleje, rozdrceným česnekem, citronovou šťávou i kůrou a postupně ochutíme mátou a solí. (Místo sušené máty lze použít koření tzatziki.) Důkladně rozmíchanou směs vlijeme do mísy vyložené čistou utěrkou, jejíž cípy zavážeme a takto ochucený jogurt pověsíme do chladu na tři dny vykapat. (Balíček můžeme položit také do hrnce s pařáčkem, případně jej zatížit a umístit do lednice, kde jej necháme tři dny. Občas však musíme slít vykapanou tekutinu.)
 - 
                                2
Z okapané směsi vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, uložíme je těsně vedle sebe do sklenic a zalijeme 2 dcl olivového oleje. Tak získáme arabské labne. Můžeme je konzumovat hned, ale v chladu vydrží až 6 měsíců. Podáváme s natrhaným arabským chlebem.