Jehněčí na sezamových semínkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí maso
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 4.5 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.85 dl Vývar jehněčí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 391.7 mg
  • Vláknina 10372.5 mg
  • Vitamín A 10372.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1074.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na nudličky. Rozpálíme olej v předehřátém woku, aby byl vřelý. Přidáme maso a smažíme 3 minuty, poté maso vyndáme a dáme stranou. Do woku přidáme pokrájené pórky, česnek, mrkev a 2 minuty smažíme. Zeleninu vyndáme z woku a dáme stranou.

  • 2

    Do woku vylijeme všechen olej, přilijeme jehněčí vývar, přidáme třtinový cukr a sójovou omáčku. Přidáme zpět jehněčí maso. Povaříme 3 minuty. Zasypeme sezamovými semínky a zamícháme.

  • 3

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu