Pečené kuřátko z lakhnaú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3 kávová lžička Kmín celý
  • 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 kávová lžička Kardamom
  • 1.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 3 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1.5 kávová lžička Skořice celá
  • 6 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 1111.2 mg
  • Vláknina 6843.8 mg
  • Vitamín A 6843.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, naporcujeme a zbavíme kůže. Spolu s drůbky dáme kůži vařit do osolené vody. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s kořením, cukrem, osolíme a vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran. Necháme cca 30 minut odpočinout.

  • 2

    Mezitím oloupeme rajčata a pokrájíme je na kousky. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme maso i rajčata a zprudka restujeme, podléváme vývarem z kůže. Poté dáme péct do rozehřáté trouby. V průběhu pečení několikrát obrátíme a podlijeme. Do vypečné šťávy nakonec vmícháme rozemletou vařenou kůži s drůbky.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu