Rýžové nudle na asijský způsob
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
 - 150 g Mrkev kořen
 - 50 g Olej olivový
 - 100 g Šunka uzená
 - 100 g Krevety tygří - loupané
 - 200 g Nudle rýžové
 - 200 g Celer řapíkatý
 - 250 g Okurka salátová
 - 15 g Hořčice gurmánská
 - 10 g Nakládaný zelený pepř
 - 50 ml Omáčka sójová
 - 40 ml Ocet rýžový
 - 15 ml Citronová šťáva
 - 15 ml Olej rostlinný
 - 3 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 91 g
 - Sodík 288 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 168.2 mg
 - Draslík 245.2 mg
 - Vláknina 4890 mg
 - Vitamín A 4890 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýžové nudle vložíme do vroucí vody a necháme 4 až 5 minut nabobtnat. Nevaříme. Scedíme je, okamžitě propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Oloupané krevety vložíme do vroucí vody, necháme 2 minuty spařit, scedíme a necháme okapat. Vejce rozšleháme, vlijeme do pánve na rozpálený rostlinný olej a usmažíme vaječnou omeletu. Necháme ji vychladnout, nakrájíme na nudličky. Očištěnou mrkev, okurku, řapíkatý celer a šunku pokrájíme také na nudličky.
 - 
                                2
Zeleninu i se šunkou vsypeme do salátové mísy, přidáme nudle, vaječnou omeletu, krevety a připravíme si zálivku.
 - 
                                3
V misce smícháme ocet s citronovou šťávou a sojovou omáčkou, přilijeme olivový olej, přidáme hořčici, cukr, opepříme nadrceným zeleným pepřem. Nalijeme do mísy a rukama vše promícháme.