Jehněčí na na čínský způsob s česnekem a paprikami
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
 - 50 g Houby sušené
 - 300 ml Víno rýžové čínské
 - 2 kávová lžička Solamyl
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 4 ks Cibule lahůdková
 - 3 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 5 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citrónová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 104.8 mg
 - Draslík 961.3 mg
 - Vláknina 4163.2 mg
 - Vitamín A 4163.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné jehněčí maso z kýty, které zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme ho do mísy a zelijeme rýžovým vínem. Necháme ho 30 minut odležet. Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme z nich jadřince a nakrájíme je na proužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Z chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme plnou lžíci citrónové kůry. Sušené houby namočíme do vody.
 - 
                                2
Maso z vína scedíme, víno zachytíme. Odkapané maso promícháme se solí, pepřem, zázvorem a Solamylem. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, na něm zprudka (3-5 minut) orestujeme nudličky masa dozlatova. Poté maso vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme v teple.
 - 
                                3
Na stejném omastku zpěníme za stálého míchání česnek s cibulí, přidáme papriky, scezené omyté houby a vše krátce osmažíme. Přilejeme víno z masa s 3 lžícemi horké vody, přimícháme 1 lžičku sójové omáčky, 2 lžičky cukru, citrónovou kůru, přidáme maso, promícháme a krátce 5-7 minut, pod pokličkou podusíme.
 - 
                                4
Porce masa se zeleninou podáváme hned horké.